TPU 3D печатење влакно (сина)

TPU 3D печатење влакно (сина)
  • SKUModel: TS-3D-TPU-Сина

КАРАКТЕРИСТИКИ:

1. Висока чистота: TPU е флексибилен, форма може да се промени од страна на надворешните сили и отскокнување кога на сила исчезнува.
2.Strong жилавост: Произведени до многу тесни толеранции и широк спектар температура екструдер, висока цврстина, што го прави за неспокојот 3D печатење, и помалку проблеми екструдер млазницата.
3. Висок Компатибилност: За да се примени на различни FDM 3D печатач, Makerbot, УП плус, Мендел, Prusa, серии, итн

Опис на производот

спецификација

материјал TPU (висока јачина, но флексибилни.)
боја сина
Тежина 1кг (приближно 2.2 lbs)
дијаметар 1.75mm (димензионална точност +/- 0.03mm)
Препорачани истиснување / Млазница температура 220 ° C - 260 ° C
меур Не меур
  • Висока чистота: TPU е флексибилен, форма може да се промени од страна на надворешните сили и отскокнување кога на сила исчезнува.
  • Силен жилавост: Произведени до многу тесни толеранции и широк спектар температура екструдер, висока цврстина, што го прави за неспокојот 3D печатење, и помалку проблеми екструдер млазницата.
  • Висока Компатибилност: За да се примени на различни FDM 3D печатач, Makerbot, УП плус, Мендел, Prusa, серии, итн
  • Здрави: Сите производи имаат положено RoHS директивата, направен од 100% Polylactic киселина.
  • Густина е мал, а тоа е многу полесно и поекономично при печатење поголемите модели.
  • Претходно:
  • Следно: