TPU 3D печатење влакно (црна)

TPU 3D печатење влакно (црна)
  • Модел TS-TPU-Black

КАРАКТЕРИСТИКИ:

Material: TPU.
Item Weight: 1KG/2.20 pounds
Item Diameter: 1.75 Millimeters
Recommended Extrusion/Nozzle Temperature​: 190°C - 220°C
Recommended Base Plate/Print Bed Temperature: No heated/(20 - 70)°C
Low shrinkage rate and it performs pretty well even when printing larger models.

Опис на производот

Amazon Global Purchase

The following is the sales situation of our products on Amazon. If you have a few needs, you can choose the corresponding site for shopping. If you have high-volume requirements, please contact us, we will provide you with more favourable prices.

(All products on the website are sold globally)

спецификација

материјал TPU (висока јачина, но флексибилни.)
боја црна
Тежина 1кг (приближно 2.2 lbs)
дијаметар 1.75mm (димензионална точност +/- 0.03mm)
температура за печатење 190°C - 220°C (356°F - 410°F )
температура платформа 20°C -70°C
меур 100% не-меур
  • TPU е флексибилен, форма може да се промени од страна на надворешните сили и отскокнување кога на сила исчезнува.
  • Густина е мал, а тоа е многу полесно и поекономично при печатење поголемите модели.
  • Произведен во многу тесни толеранции и широк спектар температура екструдер, што го прави за неспокојот 3D печатење, и помалку проблеми екструдер млазницата.
  • Еко-пријателски, ниски намалување, висока јачина и добра цврстина.
  • Да се ​​примени на различни FDM 3D печатач, Makerbot, УП плус, Мендел, Prusa, серии, итн
  • Претходно:
  • Следно: